ssossossossosso

Forums

Forums OroCRM OroCRM – Installation/Technical Issues or Problems Magento connector setup process error

This topic contains 9 replies, has 5 voices, and was last updated by  luka1111 3 years, 1 month ago.

  • Creator
    Topic
  • #23547

    huppy
    Participant

    Hi there,

    Have installed everything ok.
    When I go to add a magento connector and enter the wsdl url I get a somewhat vague error message:
    “Error occurred during check request, please try later!”

    I have created the soap account correctly in Magento, and tried 2 variations for urls, eg
    http://www.domain.com/api/soap/?wsdl, http://www.domain.com/api/?wsdl.
    Have tried the ‘WS-I Compliance’ button as well.

    When I go to the WSDL URL in a browser I get the correct response.

    When I check the server log on the destination Magento box, OroCRM is not even hitting that URL. So the request to the URL isn’t even being made.

    Is there something else I need to check?
    Is there an application error log I can enable to debug why the WSDL request is not being made?

    Thanks

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Replies
  • #23548

    Dima Soroka
    Keymaster

    Hi

    Please check your prod/dev log files (app/logs/). OroCRM is using v2 SOAP API (api/v2_soap?wsdl=1), please check if it is accessible from your server.

    #23549

    huppy
    Participant

    Thanks Dima.

    I tried that other soap URL in the connector config. (I can access it successfully via browser) I checked crm-application/app/logs and there are no log files there.
    I also ensured that the logs folder is writeable.

    I received the same error.

    What can I try next?

    #23550

    Alexandr Smaga
    Participant

    Hello!

    It’s strange because there should be log files. And “check connection” error as also should be there with CRITICAL priority level.
    Error message could says something like this

    [2014-09-03 19:18:33] app.CRITICAL: MageCheck error: 0: SOAP-ERROR: Parsing WSDL: Couldn’t load from ‘http://magento.domain’ : failed to load external entity “http://magento.domain”

    Also if you have http auth on your magento host, please do not forget to pass credentials to URL.
    Example

    #23551

    Tawfek Daghistani
    Participant

    @huppy

    did you have orocrm bridge installed ?

    for me this bridge get my integration to work

    #23552

    luka1111
    Participant

    Hi, I’ve the same issue like huppy,
    Everything seems well configured in both Oro and Magento. I can ping hosts and open Magento WSDL in soapUI/IE but when clicking on Test Connection I receive a generic error:

    “Error occurred during check request, please try later!”

    and there is nothing logged in app/logs/prod.log.

    Actually I’ve latest OroCRM Bridge downloaded from Magento connect (1.4.4 installed and magento 1.9.1

    #23553

    Alexandr Smaga
    Participant

    Hello @luka1111 ! Could you please take a look to this comment? Hope it help!

    #23554

    luka1111
    Participant

    Hi Alexandr,
    unfortunately I was not able to solve the issue.

    I’ve both Magento and OroCRM on the localhost. If I set a wrong url in OroCRM channel integration configuration I receive quickly an error and I can see it also in the LOG File but if I set the correct WSDL endpoint configuration, the systems hangs and nothing is logged in the LOG. only after a couple of minutes I receive the general error that I’ve indicated above probably related to TimeOut errors.
    What could be my issue?

    Many thanks for your help,

    #23555

    luka1111
    Participant

    In addition invoking Magento WSDL endpoint with SoapUI I’m able to receive response so this proof that Magento and SOAP endpoints are correct and up&running but I feel that there is something wrong in OroCRM Bridge.

    #23556

    luka1111
    Participant

    Sorry again :)… This error (500) logged in access.log of Apache server can help?

    127.0.0.1 – – [15/Dec/2014:12:38:06 +0100] “GET /magento/index.php/api/v2_soap/?wsdl=1 HTTP/1.1” 200 261737
    127.0.0.1 – – [15/Dec/2014:12:38:04 +0100] “POST /crm-application/web/magento/check?id=1 HTTP/1.1” 500 –

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.